......................................................................... του λογοτεχνικού περιοδικού ΥΦΟΣ *

Η Φωτό Μου
Ξεφυλλίζοντας... με τον Πάνο Αϊβαλή"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΥΦΟΣ

ΥΦΟΣ
.................................................................Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΥΦΟΣ πατήστε πάνω στο εικονίδιο

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 18 Μαΐου 2012ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ
ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ - ΝΕΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ

Tο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 διοργανώνοντας το ακόλουθο πρόγραμμα εκδηλώσεων:

12.00: Ξενάγηση στην έκθεση SonicTime λόγος/ήχος/σιωπή από τη συλλογή του ΕΜΣΤ

18.30: Ξενάγηση στην έκθεση SonicTime λόγος/ήχος/σιωπή από τη συλλογή του ΕΜΣΤ

19.30: Περφόρμανς της Άρτεμις Βασιλοπούλου (διάρκεια 40 λεπτά)

Η καλλιτέχνις Άρτεμις Βασιλοπούλου θα πραγματοποιήσει περφόρμανς με τίτλο Αναγνώσεις του έργου του Γ. Χειμωνά «Ο Γάμος».
Moυσικός: Tάσος Τσαλαπάτης
Όπως αναφέρει η ίδια «μέσω της σωματικής δράσης του βαδίσματος, μεταφέρεται το ίχνος της πορείας επάνω στη βρεγμένη επιφάνεια του στρατσόχαρτου. Εδώ, η επιφάνεια γραφής επιστρέφει στο επίπεδο του εδάφους, γίνεται η διαδρομή επάνω στην οποία θα ξεδιπλωθεί το κείμενο. Το σώμα λειτουργεί ως γραφίδα, που συναντάει κάθετα την επιφάνεια επάνω στην οποία θα συρθεί το πέλμα αντικαθιστώντας τη συμπεριφορά του χεριού. Η ηχητική ερμηνεία του δεύτερου αναγνώστη, αναπτύσσεται και ξετυλίγεται στο ίδιο χωροχρονικό και επικοινωνιακό περιβάλλον….»

20.30: Οι καλλιτέχνες συναντούν το κοινό: Άννα Τσουλούφη-Λάγιου

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με καλλιτέχνες η Άννα Τσουλούφη-Λάγιου θα μιλήσει για την εικαστική της έρευνα με αφορμή το νέο της έργο που παρουσιάζεται στο project room του Μουσείου με τίτλο Μορφές της ζωής, Σκευή επιβίωσης στη μητρόπολη.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η καλλιτέχνις θα μιλήσει για τα θέματα που την απασχολούν, τις πολιτικές και φιλοσοφικές έννοιες που πραγματεύεται στο καλλιτεχνικό της έργο της αλλά και για τη διαδικασία δημιουργίας του. Τέλος, θα παρουσιάσει παλιότερα έργα στα οποία πραγματεύεται παρόμοια ζητήματα.

Τη συζήτηση συντονίζει η επιμελήτρια του ΕΜΣΤ Δάφνη Βιτάλη. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο περιστύλιο του ΕΜΣΤ και θα διαρκέσει 60’.


Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθεί κρασί με την ευγενική χορηγία της εταιρίας Οινομεσσηνιακή Α.Ε.


Ώρες λειτουργίας EMΣΤ: 11:00 - 23:00
Είσοδος δωρεάν όλη την ημέρα Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων 19 Μαΐου 2012


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας  Μουσείων, το Σάββατο 19 Μαΐου 2012, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην έκθεση SonicTime λόγος/ήχος/σιωπή από τη συλλογή του ΕΜΣΤ στις 19.30

Ώρες λειτουργίας EMΣΤ: 11:00 - 24:00
Είσοδος δωρεάν από τις 19.00 – 24.00
Bazaar
18 & 19 Μαΐου 2012

Στις 18 και της 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί bazaar στο πωλητήριο του ΕΜΣΤ.
Εκατό επιλεγμένοι κατάλογοι θα δοθούν δωρεάν με σειρά προτεραιότητας και τις δύο ημέρες.
Με 50% έκπτωση θα πωλούνται επίσης επιλεγμένες εκδόσεις του Μουσείου, εκπαιδευτικά έντυπα και αφίσες.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΕΜΣΤ στο www.emst.gr ή επικοινωνήστε στο τηλ. 210 9242111-3
 
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 
Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Βασ. Γεωργίου Β’ 17 -19 & Ρηγίλλης, Αθήνα, 10675
Τηλέφωνα: 210 92.42.111 – 3, Fax: 210 92.45.200, protocol@emst.gr, pressoffice@emst.gr
www.emst.gr, http://fixit-emst.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου