......................................................................... του λογοτεχνικού περιοδικού ΥΦΟΣ *

Η Φωτό Μου
Ξεφυλλίζοντας... με τον Πάνο Αϊβαλή"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΥΦΟΣ

ΥΦΟΣ
.................................................................Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΥΦΟΣ πατήστε πάνω στο εικονίδιο

Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - Ένα νέο περιοδικό για την ιστορία και τη θεωρία της τέχνης

Κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του εξαμηνιαίου περιοδικού Ιστορία της Τέχνης. Για μια αναλυτική παρουσίαση του τεύχους μπορείτε να επισκεφθείτε το ιστολόγιο http://istoriatechnisinfo.wordpress.com.

~~~~~~~~~~~~


ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 72
106 80 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. & ΦΑΞ: 210 5226361

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα νέο περιοδικό για την ιστορία και τη θεωρία της τέχνης
Κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του εξαμηνιαίου περιοδικού Ιστορία της Τέχνης (Τεύχος 1/Χειμώνας 2013). Πρόκειται για το μοναδικό στη χώρα μας περιοδικό ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσανατολισμού με εξειδίκευση στο πεδίο της ιστορίας και της θεωρίας της τέχνης από την Αναγέννηση έως τις μέρες μας.
Το περιοδικό, ένα πεδίο ανεξάρτητου επιστημονικού διαλόγου, απευθύνεται ταυτοχρόνως και στο συνεχώς αυξανόμενο κοινό των φιλότεχνων, στους φοιτητές, στους καλλιτέχνες, στους συλλέκτες, στους επαγγελματίες του χώρου (επιμελητές μουσείων, χώρων τέχνης, πολιτιστικών φορέων και ιδρυμάτων) και γενικότερα σε όλους εκείνους που επιθυμούν να προσεγγίσουν τα καλλιτεχνικά φαινόμενα εντός και εκτός Ελλάδας με έναν έγκυρο και ουσιαστικό τρόπο.
Στο πρώτο τεύχος παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, οι αρχικές απόπειρες διδασκαλίας της ιστορίας της τέχνης στην Ελλάδα στο Σχολείο των Τεχνών, ο ρόλος του επιμελητή στις εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, η δημόσια γλυπτική στην Ευρώπη του μεσοπολέμου, η σχέση του Κλέε με τη μουσική, οι σύγχρονες «καταχρήσεις» της ζωγραφικής του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, ένα κείμενο του Γκράμσι για τον φουτουρισμό, οι εκδόσεις της Πραγματείας περί ζωγραφικής του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, όπως και ένα βιβλίο για τον Νικόλαο Κάλας, η έκθεση σύγχρονης τέχνης Hell as Pavilion στο Παρίσι, τρεις εκθέσεις φωτογραφίας στην Αθήνα, μια έκθεση με έργα του Φρανς Χαλς στην Ολλανδία.
Τη διεύθυνση του περιοδικού έχει ο Νίκος Δασκαλοθανάσης, καθηγητής ιστορίας της τέχνης στην ΑΣΚΤ, ενώ τη συντακτική ομάδα απαρτίζουν ο Παναγιώτης Ιωάννου, επίκουρος καθηγητής ιστορίας της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, η Τιτίνα Κορνέζου, λέκτορας ιστορίας της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και η Άννυ Μάλαμα, επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης.
Το περιοδικό κυκλοφορεί κάθε χειμώνα και άνοιξη από τις εκδόσεις futura και βρίσκεται στα κεντρικά βιβλιοπωλεία όλης της χώρας. Για μια αναλυτική παρουσίαση του τεύχους μπορείτε να επισκεφθείτε το ιστολόγιο του περιοδικού http://istoriatechnisinfo.wordpress.com.
Τιμή τεύχους 10 ευρώ
ISSN 2241-7338
Σελ. 216

Κεντρική διάθεση
Εκδόσεις futura – Μιχάλης Παπαρούνης
Χαρ. Τρικούπη 72, 106 80 Αθήνα
Τηλ. & φαξ: 210 5226361
Επικοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου