......................................................................... του λογοτεχνικού περιοδικού ΥΦΟΣ *

Η Φωτό Μου
Ξεφυλλίζοντας... με τον Πάνο Αϊβαλή"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΥΦΟΣ

ΥΦΟΣ
.................................................................Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΥΦΟΣ πατήστε πάνω στο εικονίδιο

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Προβολή ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου στο ΣύνταγμαΑνήμερα της συμπλήρωσης των δύο χρόνων από τον θάνατό τουΠροβολή του ντοκιμαντέρ «Αθήνα, Επιστροφή στην Ακρόπολη», σε σενάριο - σκηνοθεσία Θόδωρου Αγγελόπουλου, με κείμενα ελλήνων ποιητών και ζωγράφων, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στην Πλατεία Συντάγματος.
Η εκδήλωση, που οργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στον έλληνα σκηνοθέτη, ανήμερα της συμπλήρωσης των δύο χρόνων από το θάνατό του.Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα γίνει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με τίτλο «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με τα μάτια των νέων», από 23 Ιανουαρίου έως 29 Ιανουαρίου.«Αθήνα, επιστροφή στην Ακρόπολη»
Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα γίνει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με


τίτλο «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με τα μάτια των νέων», από 23 Ιανουαρίου έως 29 Ιανουαρίου. Ο αρχικός τίτλος της ταινίας ήταν «Αθήνα ή τρεις επισκέψεις στην Ακρόπολη», ωστόσο έγινε γνωστή και κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Αθήνα, επιστροφή στην Ακρόπολη».
Γυρίστηκε με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης (1985) και αποτελεί μια βαθιά προσωπική ματιά του σκηνοθέτη για την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, καθώς και για την ιστορική της σημασία στο παρελθόν και σήμερα. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Θόδωρου Αγγελόπουλου και βασίστηκε στην ποίηση του Γιώργου Σεφέρη και στη ζωγραφική του Γιάννη Τσαρούχη.
Η ταινία θα προβάλλεται σε μεγάλη οθόνη (ώρες προβολών 20.00, 21.00, 22.00, 23.00).