......................................................................... του λογοτεχνικού περιοδικού ΥΦΟΣ *

Η Φωτό Μου
Ξεφυλλίζοντας... με τον Πάνο Αϊβαλή



"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΥΦΟΣ

ΥΦΟΣ
.................................................................Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΥΦΟΣ πατήστε πάνω στο εικονίδιο

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

«Κυθηραϊκή Μετανάστευση και Σωματειακή Οργάνωση. Σμύρνη, Αλεξάνδρεια και Αττική» της Καλυψώς Μιχαλακάκη, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών


Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Καλυψώς Μιχαλακάκη, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Κυθηραϊκή Μετανάστευση και Σωματειακή Οργάνωση. Σμύρνη, Αλεξάνδρεια και Αττική» σελίδες 530. Η εκδήλωση έγινε  την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 και οργανώθηκε από την Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς - Αθηνών και τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αδελφότητας, Ναυαρίνου 7 στον Πειραιά. 
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από Κυθήριους, οι οποίοι παρακολούθησαν τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις των ομιλητών Γεωργίου Ν. Λεοντσίνη, Ομότιμου Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαράλαμπου Ν. Μπαμπούνη, καθηγητή Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Ελευθέριου Π. Αλεξάκη, τ. Διευθυντή Ερευνών του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Συντονιστής ο Γιώργος Κασιμάτης (Δρυμωνιάτης), συγγραφέας λαογράφος ερευνητής και μέλος του Δ.Σ. της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς – Αθηνών.
Χαιρέτησαν οι Πρόεδροι των Κυθηραϊκών Σωματείων Πειραιώς και Αθηνών και η εκδήλωση έκλεισε με τη συγγραφέα, η οποία αναφέρθηκε στο χρονικό της συγγραφής του βιβλίου της. 
Η βραδιά έκλεισε με σπιτικά μελομακάρονα και τσίπουρο τσιριγώτικο. 

~~~~~~~~~~~~~~

Η Καλυψώ Χ. Μιχαλακάκη από τον Ποταμό Κυθήρων αναγορεύτηκε το 2010 αριστούχος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1985 υπηρετεί στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από το 2007 είναι διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου. Έχει λάβει μέρος με επιστημονικές μελέτες της σε συνέδρια Ιστορίας, Λαογραφίας, Εκπαίδευσης.
Έχει γράψει το βιβλίο «Κυθηραϊκά θέματα λαογραφίας» που εξέδωσε η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς – Αθηνών. Ασχολείται με θέματα Ιστορίας, Εκπαίδευσης, Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, Ιστορίας και Πολιτισμού των Κυθήρων.
Πόπη Α. Βερνάρδου
από Προγκί Καραβά

_________________
*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα" αρ. φυλ. 254 Απρίλιος 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου