......................................................................... του λογοτεχνικού περιοδικού ΥΦΟΣ *

Η Φωτό Μου
Ξεφυλλίζοντας... με τον Πάνο Αϊβαλή"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΥΦΟΣ

ΥΦΟΣ
.................................................................Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΥΦΟΣ πατήστε πάνω στο εικονίδιο

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Το νέο μυθιστόρημα του ΓΙΩΡΓΟΥ Ν. ΜΑΝΙΑΤΗ με τίτλο Η ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 1 - Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ από τις εκδόσεις Ψυχογιός

   Ελληνική  λογοτεχνία   


Η ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 1 - Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ
Σελίδες : 576, Αθήνα 2014
Εκδόσεις Ψυχογιός
Μορφή ebo

Η Άννα Σταμέλου γεννιέται στα ταραγμένα χρόνια του μεσοπολέμου στην Αθήνα. Ο πατέρας της κυνηγά την ουτοπία της οικογενειακής ασφάλειας και η μητέρα της προσπαθεί να εξισορροπήσει τις αντιφατικές πραγματικότητες που βιώνει, μέχρι που συναντά τον μεγάλο έρωτα, ζώντας κάτι ξεχωριστό και στο τέλος τραγικό. Καθώς οι άνεμοι του πολέμου αρχίζουν να πνέουν με σφοδρότητα, η όμορφη Άννα θα ζήσει τραυματικές εμπειρίες που θα τη σημαδέψουν ανεξίτηλα. 
Στα χρόνια όπου η Ελλάδα αλλάζει δραματικά, οι ήρωες του βιβλίου πορεύονται, άλλοτε σκυφτοί και τρομαγμένοι και άλλοτε αυτάρκεις και αισιόδοξοι, γεύονται τη ζωή και τον έρωτα, και παλεύουν ενάντια στους ανέμους των «πολέμων»: όχι μόνον των αιματηρών, αλλά κι εκείνων που διεξάγονται υπόκωφα και με άλλα μέσα στο εσωτερικό των κοινωνιών. 
Το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας ξεχωριστής οικογένειας στην Ελλάδα του εικοστού αιώνα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΜΑΝΙΑΤΗΣ γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε κορυφαίο συνδικαλιστικό στέλεχος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και μάνατζερ σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών και ΜΜΕ, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να ικανοποιήσει το παιδικό του όνειρο, να αποτυπώσει σε ένα λευκό χαρτί ό,τι είχε μέσα του: εμπειρίες, σκέψεις, συναισθήματα. Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ είναι το πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας με τίτλο Η αντανάκλαση του χρόνου.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Εκδηλώσεις

 • photo

  Τίτλος: Ο Γιώργος Μανιάτης στο Public Συντάγματος
  Τόπος: Public ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ( Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος, τηλ.: 210 3246210 )
  Ημερομηνία: Τετάρτη 30/04/2014 19:00 μμ
  Τίτλος: Ο Γιώργος Μανιάτης στο Public Συντάγματος
  Τόπος: Public ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ( Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος, τηλ.: 210 3246210 )
  Ημερομηνία: Τετάρτη 30/04/2014 19:00 μμ
 • Η ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 1 Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ
  Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Ανδρέας Λοβέρδος, βουλευτής, και ο Θάνος Κονδύλης, συγγραφέας.
  Ανάγνωση αποσπασμάτων θα κάνει ο ηθοποιός Αυγουστίνος Ρεμούνδος.


  Το Public ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Μανιάτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος, τηλ.: 210 3246210).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου