......................................................................... του λογοτεχνικού περιοδικού ΥΦΟΣ *

Η Φωτό Μου
Ξεφυλλίζοντας... με τον Πάνο Αϊβαλή



"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΥΦΟΣ

ΥΦΟΣ
.................................................................Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΥΦΟΣ πατήστε πάνω στο εικονίδιο

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Παρουσίαση Λευκώματος στον Παγχαλκιδικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης


Στον κατάμεστο από Χαλκιδικιώτες χώρο εκδηλώσεων του Παγχαλκιδικού Συλλόγου παρουσιάστηκε το Λεύκωμα: ΄΄Πολύγυρος ο τόπος και οι άνθρωποι΄΄, που επιμελήθηκε άριστα ο Γιάννης Κανατάς, με πολύ γνώση στο θέμα. Η ιστορική αλήθεια του Πολυγύρου βρήκε την θέση της μέσα από τις σελίδες του Λευκώματος. Παρόντες ο πρόεδρος του Δ.Σ ΄΄Αριστοτέλης΄΄ κος Μιχάλης Καρτσιώνης ο Γενικός γραμματέας Ιωάννης Κοτσάνης όπως και τα υπόλοιπα μελή του συμβουλίου .
Τα αρχικά κείμενα κατατοπιστικά για την ιστορία του Πολυγύρου δημιουργούν μια καλή εισαγωγή στην περαιτέρω ανάγνωση των εικόνων.
Οι φωτογραφίες ντοκουμέντα κλέβουν τις εντυπώσεις ενώ διατηρούν μνήμες και εξιστορούν την  καθημερινότητα των ανθρώπων όπως και την δομή της τότε κοινωνίας.
Πραγματικά πολύτιμο αυτό το Λεύκωμα για όσους θέλουν να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και να γίνονται  μίστες μιας πραγματικότητας που έφυγε αλλά διατηρεί την αξιοπρέπεια των γεγονότων ως σημείο αναφοράς της σημερινής πραγματικότητας.
Συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για ένα τόσο εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Πληροφορίες για το Λεύκωμα στον κο Γιάννη Κανατά.
Τηλ. 6945822836





 Μάγδα Μυστικού-Καραγιαννιώτου
Δημοσιογράφος – ΕΔΣΤΕ
Εικαστικός συντάκτης
http://www.karagianniotou-mustikou.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου