......................................................................... του λογοτεχνικού περιοδικού ΥΦΟΣ *

Η Φωτό Μου
Ξεφυλλίζοντας... με τον Πάνο Αϊβαλή"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΥΦΟΣ

ΥΦΟΣ
.................................................................Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΥΦΟΣ πατήστε πάνω στο εικονίδιο

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

Με δύο νέους κύκλους το Θερινό Πανεπιστήμιο


mamais.jpg

Γ. Στεφανίδης, καθ. Παθολογίας και πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Παν. Θεσσαλίας, ο εκδότης Γ. Μαμάης, η ακαδ. διευθύντρια του Θερινού Πανεπιστημίου, Ν. Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, ο πρύτανης του Παν. Ιωαννίνων,  Γ. Καψάλης και ένας φοιτητής
Το πρόγραμμα του Θερινού Πανεπιστημίου, που διοργανώνεται φέτος για δεύτερη χρονιά, παρουσιάστηκε στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα. Στη συνέντευξη Τύπου με θέμα το «2ο Θερινό Πανεπιστήμιο: Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας: Από την Αρχαιοελληνική Γραμματεία έως Σήμερα», που παραχώρησαν οι συντελεστές του προγράμματος, δόθηκε έμφαση στη σημασία της σύνδεσης των σύγχρονων μέσων ενημέρωσης με την ελληνική γλώσσα και πολιτισμό.  
Το πρόγραμμα οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία και με την υποστήριξη διακεκριμένων ελληνικών και διεθνών ακαδημαϊκών και δημοσιογραφικών φορέων. 
Φέτος διευρύνεται με δύο κύκλους και υποστηρίζεται από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard και το Γραφείο Ελλάδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Ο εκδότης Γ. Μαμάης που συμμετέχει στον σχεδιασμό του προγράμματος με την Ακαδ. Διευθύντρια Ν. Τσιτσανούδη-Μαλλίδη και σπουδάστριες του Θερινού Πανεπιστημίου | 
Την παρουσίαση του προγράμματος και των στόχων του Πανεπιστημίου έκαναν ο  πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητής Γιώργος Καψάλης και η ακαδημαϊκή διευθύντρια του προγράμματος Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, επίκ. καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας. 
Επίσης τοποθετήσεις έκαναν ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ο διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, καθηγητής Γιάννης Πετρόπουλος, η αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Μύρνα Νικολαΐδου, ο γενικός διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης Κώστας Ζορμπάς
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης και ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, εισηγητής στο φετινό πρόγραμμα. 
Επίσης μίλησε ο Γιάννης Μαμάης από τις εκδόσεις Gutenberg και πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Ομίλου στο Γαύριο της Άνδρου που φέτος θα φιλοξενήσει τον πρώτο κύκλο του προγράμματος.
Εκ μέρους της Διεθνούς Τιμητικής Επιτροπής του 2ου Θερινού Πανεπιστημίου, χαιρέτισε ο Καθηγητής της Παθολογίας και Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννης Στεφανίδης. Τις εικόνες των αφισών φιλοτέχνησαν ο σκιτσογράφος Ηλίας Μακρής και ο εικαστικός Ηλίας Δελλόγλου.
Ο πρώτος κύκλος, με τίτλο «2ο Θερινό Πανεπιστήμιο: Γλώσσα, Εξουσία και ΜΜΕ – Από τα κλασικά κείμενα στον σύγχρονο δημόσιο λόγο» θα πραγματοποιηθεί στο Γαύριο της Άνδρου από 10 έως και 17 Ιουλίου 2016. Οργανώνεται σε συνεργασία με την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Άνδρου, ο οποίος και πέρυσι στήριξε το πρόγραμμα.
Ο δεύτερος κύκλος, με τίτλο «2ο Θερινό Πανεπιστήμιο: Ελληνική Γλώσσα και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας: Ανάδειξη Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Δράσεων», θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά (Κολυμπάρι) από 16 έως και 22 Αυγούστου 2016.
Ο σεμιναριακός αυτός κύκλος οργανώνεται από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η πρόεδρος του οποίου, Αν. Καθηγήτρια Μαρία Σακελλαρίου και τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος προσφέρουν τη μεγάλη τους υποστήριξη. 
Το πρόγραμμα προσφέρεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, απόφοιτους, υποψήφιους διδάκτορες, ερευνητές, εκπαιδευτικούς και δημοσιογράφους. Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν κατόπιν αξιολόγησης. Στο πλαίσιο της συνέντευξης προβλήθηκε ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα στην περυσινή δράση (https://www.youtube.com/watch?v=yCT_JM3Lx3Y).

Πληροφορίες για τις εγγραφές 

Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια Προγράμματος, Επίκ. Καθηγήτρια Π.Τ.Ν. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Fellow of 2014 Harvard Olympia Program, gr και στην ιστοσελίδα summerschool.ac.uoi.gr
efsyn.gr
__________________
http://www.efsyn.gr/arthro/me-dyo-neoys-kykloys-therino-panepistimio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου