......................................................................... του λογοτεχνικού περιοδικού ΥΦΟΣ *

Η Φωτό Μου
Ξεφυλλίζοντας... με τον Πάνο Αϊβαλή



"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΥΦΟΣ

ΥΦΟΣ
.................................................................Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΥΦΟΣ πατήστε πάνω στο εικονίδιο

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

"Έλικα θανάτου" του Πολ Μακ Γιουέν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός


   Βιβλιο-παρουσίαση  


"Έλικα θανάτου"

του Πολ Μακ Γιουέν: 

    μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής
    Εκδόσεις Ψυχογιός,  σελ. 416
    τιμή 16,60 ευρώ -  Μαρτίος 2011
Έλικα θανάτου
Όταν ανακαλύπτεται νεκρός ο νομπελίστας Λίαμ Κόνορ, ο συνεργάτης του, καθηγητής νανοεπιστήμης, Τζέικ Στέρλινγκ, αρνείται να πιστέψει ότι πρόκειται περί αυτοκτονίας. Για ποιο λόγο ένας διάσημος βιολόγος, που επέζησε από τις κακουχίες του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, να επιλέξει να αυτοκτονήσει; Ποια ήταν η μυστηριώδης γυναίκα που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας; Ποιος κρύβεται πίσω από την κλοπή των νανορομπότ από το εργαστήριο του νεκρού;
Ο Τζέικ, η εγγονή του Λίαμ, Μάγκι, και ο γιος της, ο εννιάχρονος Ντίλαν προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ. Κάποια κωδικοποιημένα μηνύματα του Λίαμ φέρνουν στο φως ένα μυστικό, κρυμμένο για περισσότερο από εξήντα χρόνια στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ιαπωνία, και οδηγούν σε μια σειρά απίστευτες αποκαλύψεις που έχουν να κάνουν με τον βιολογικό πόλεμο.
Μια αδίστακτη δολοφόνος, ένας Ιάπωνας εγκληματίας πολέμου και ένας αποφασισμένος Αμερικανός αξιωματούχος, είναι οι παίχτες σ ένα επικίνδυνο παιχνίδι ισχύος, προδοσίας και συνωμοσίας απ όπου θα αναδειχθεί ο νικητής που θα κρατάει στα χέρια του την τύχη του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου