......................................................................... του λογοτεχνικού περιοδικού ΥΦΟΣ *

Η Φωτό Μου
Ξεφυλλίζοντας... με τον Πάνο Αϊβαλή



"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΥΦΟΣ

ΥΦΟΣ
.................................................................Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΥΦΟΣ πατήστε πάνω στο εικονίδιο

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Απονεμήθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας



Ασφυκτικά γεμάτη η ιστορική- πλέον και ανακαινισμένη - αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», στην Πλατεία Καρύτση, υποδέχθηκε όπως και πριν από πενήντα χρόνια, στις απαρχές του θεσμού των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας, τους φετινούς τιμηθέντες από το υπουργείο Πολιτισμού.
Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος πήρε το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του, ενώ βραβεύθηκαν επίσης οι Γιώργος Λεονάρδος (Βραβείο Μυθιστορήματος), Ευγενία Φακίνου (Βραβείο Διηγήματος), Δήμητρα Χριστοδούλου (Βραβείο Ποίησης), Βαγγέλης Αθανασόπουλος (ΔοκίμιοΚριτική), Βασίλης Τζανακάρης (Χρονικό-Μαρτυρία).
Δόθηκε και Βραβείο Περιοδικού εξ ημισείας στα περιοδικά «Νέα Εστία» και «Λέξη». Απονεμήθηκαν επίσης τα Βραβεία Παιδικής Λογοτεχνίας, καθώς και τα Βραβεία Μετάφρασης.
«Θεωρώ δικαιολογημένη την ανησυχία αλλά δεν συμμερίζομαι την απαισιοδοξία κάποιων για το γεγονός ότι ο γραπτός λόγος δείχνει να χάνει έδαφος. Το πιθανότερο είναι ότι και πάλι, όπως συνέβη και στο παρελθόν με την εμφάνιση νέων μέσων ενημέρωσης, θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες», είπε ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος υποσχέθηκε έναν «πιο αντιπροσωπευτικό και λιγότερο γραφειοκρατικό» θεσμό λογοτεχνικών βραβείων.
Έπειτα από εισήγηση της επιτροπής αξιολόγησης παιδικού βιβλίου, απένειμε και ειδικό βραβείο- που δεν είχε ανακοινωθείστον Δημήτρη Μανθόπουλο, καθώς υπήρχε κώλυμα βράβευσης επειδή ο εκδότης του δεν είχε προβεί στις αναγκαίες, τυπικές διαδικασίες.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στην εφημ. "ΤΑ ΝΕΑ" τηνν Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου