......................................................................... του λογοτεχνικού περιοδικού ΥΦΟΣ *

Η Φωτό Μου
Ξεφυλλίζοντας... με τον Πάνο Αϊβαλή



"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΥΦΟΣ

ΥΦΟΣ
.................................................................Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΥΦΟΣ πατήστε πάνω στο εικονίδιο

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

21 Μαρτίου Ημέρα Ποίησης

Όπως κάθε επέτειος έτσι κι αυτή της ποίησης ανάβει, έστω και λίγο ένα ελάχιστο φως πνευματικότητας. Ιδιαίτερα, στις μέρες μας που ολόκληρος ο κορμός της ποίησης μαζί με τους εργάτες της απουσιάζουν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι έστω και λίγες εκδηλώσεις αξίζουν τον κόπο.
Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα γιορταστεί στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς) με πρωτότυπο τρόπο: θα συμμετέχουν bloggers μαθητές, από το Λύκειο Καλλιθέας, που αγαπούν τον Ρίτσο και έχουν οπτικοποιήσει ποιήματά του.
Επίσης η Εταιρεία Συγγραφέων θα γιορτάσει το γεγονός με ομιλία. Σ’ αυτή συμμετέχουν ο Τίτος Πατρίκιος, η Αθηνά Παπαδάκη και ο Αλέξης Ζήρας.
Τίτλος της ομιλίας «Η Ποίηση σήμερα – Στόχοι και προοπτικές». Στη συνέχεια θ’ απαγγελθεί γυναικεία ποίηση. Όσο για το ραδιόφωνο οι σταθμοί «Κόσμος FM» και το «Κανάλι 1 του Πειραιά» θα αναμεταδίδουν ποίηση των μελών της Εταιρείας.
Στο εξωτερικό, στη Γαλλία, γιορτάστηκε η επέτειος ως «Άνοιξη των Ποιητών» με εκατοντάδες εκδηλώσεις στο Παρίσι από τις 2-15 Μαρτίου.
Το φετινό θέμα τιτλοφορείται «με γέλια», τολμηρή και πρωτότυπη ιδέα, μια και αυτή η μορφή του λόγου εκφράζει κάθε είδους συναίσθημα, από το τραγικό έως το κωμικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου