......................................................................... του λογοτεχνικού περιοδικού ΥΦΟΣ *

Η Φωτό Μου
Ξεφυλλίζοντας... με τον Πάνο Αϊβαλή



"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

ΥΦΟΣ

ΥΦΟΣ
.................................................................Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΥΦΟΣ πατήστε πάνω στο εικονίδιο

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

“Ιερά και Λατρείες στο Αιγαίο” Διεθνές Συνέδριο στη Λήμνο


Διεθνές Συνέδριο με θέμα “Ιερά και Λατρείες στο Αιγαίο”,  διοργανώνει η Εφορία Αρχαιοτήτων Λέσβου , από 11-15 Σεπτεμβρίου  στη Λήμνο. Πρόκειται για μια παρουσίαση  ερευνητικών και επιστημονικών εργασιών για τα ιερά και λατρείες  στον Αιγαιακό χώρο από τους Πρώιμους Ιστορικούς χρόνους, έως και την ύστερη Αρχαιότητα, 11ος αι. πΧ έως και 6ος αι. μΧ .
Μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου, κάθε μέρα, διοργανώνονται σημαντικές μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις . Μετά το πέρας της 1ης ημέρας του Συνεδρίου, διοργανώνεται μουσική εκδήλωση στο ξενοδοχείο με θεματική “Λόγια Μουσική της Πόλης”. Συμμετέχουν οι Στέφανος Πουριανος, Δώρα Πετριδη, Ζήσης Γεωργαλιος και Γεώργιος Σπανοδημος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου (12/9/2019 και ώρα 21.00) θα λήξει με την μουσική εκδήλωση της όπερας “Σαπφώ”, του Σαρλ Φρανσουά Γκουνώ, με τους λυρικούς, μουσικούς καλλιτέχνες Μαρία Γαλάνη, Ρόζα Καπόν-Πουλημένου, Γιάννη Φίλια, Μιχάλη Ψύρρα και Δημήτρη Σιγαλό. Στο πιάνο συνοδεύει ο γνωστός μουσικός Δημήτρης Γιάκας, που έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της μουσικής εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου